The menu

Cooked Food

We want to be accomplices and grateful to the places where we grew up, to dishes and wines with whom we celebrated or we were comforted.

Appetizers

O mia bella Mora tasting cured meats/cold cuts
13

Nero di Parma Azienda Agricola San Paolo | Parma - Mora Romagnola Salumificio Il Grifo | Reggio Emilia - accompanied by vegetables in oil and fried gnocchini fritti (small fried gnocchi)

Codfish fritters
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on spinach cream

Scarpasot with ricotta cheese
13

an herbs's flan

And if it comes to eat bread and onion ?
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Sweet and sour, panatina (cutlets), with mackerel, rings in batter

Mortadella Classica with hot focaccia
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Silvio Scapin | Bologna

First courses

Maccheroni home made
13

with chicken and tomato sauce

Tagliatelle with Yellow Sausage of Modena
12
Tortelli with chard
13

with sweet garlic of Voghiera

Mafaldine al torchio
12

with ragout sauce Mora Romagnola Salumificio Il Grifo | Re

Penne pasta with Barolo
13
Risotto with zucchini and ours mints
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Riso di Grumolo delle Abbadesse Azienda Agricola Barban

Second Courses

Duck breast slightly smoked by us
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with Morette Cherises and Balsamic Vinegar of Modena

Bonless rabbit with aromatic herbs
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nougat of potatoes and spring onions

Cotoletta alla geminiana ( Modena's Cutlet )
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with spinach and truffle

What the vegetable garden says!
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Lake Trasimeno Beans and seasonal vegetables - Azienda Agricola Orsini | Pg

Gnocco and Tigelle

Fried Gnocco and tigelle with lard and cold meats
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Gnocco fried in hot lard and tigelle rolled, cut and cooked on the spot, accompanied by lard, ham, coppa, salami, crisp pork rind, mortadella)

Mixed cheeses
5

Vegetables

Backed potatoes
4.50
Radicchio with bruciatini (crispy diced ham )
4.50
Misticanza with aromatic herbs and flowers
7

from our garden

Mixed salad
3.50
Cold marinate seasonal vegetables
5

Azienda Agricola Brunelli | Correggio Re

The Slow Food Presidia

Today, over 500 Slow Food Presidia involve more than 13,000 producers.

They support small traditional productions that run the risk of disappearing, enhance territories, retreive antique crafts and processing technigues, save indigenous breeds and varieties of vegetables and fruits from extinction. http://www.presidislowfood.it

Osterie d'Italia

Osterie d’Italia da quasi trent’anni segnala i migliori indirizzi in cui trovare la cucina di tradizione e il cibo buono, pulito e giusto, coprendo tutta l’Italia in modo capillare.

Una guida dall’identità sempre più forte dove a essere protagonisti sono le vere osterie di un tempo e moderne. Luoghi dove non solo si mangia bene ma si sta bene. Luoghi popolari dove le grandi materie prime del territorio sono proposte in piatti che guardano a tradizioni antiche a un prezzo accessibile a tutti. Luoghi fatti innanzitutto di persone e di storie.

Il Consorzio Modena a Tavola

Nasce oltre 20 anni fa e rappresenta attualmente quasi quaranta fra i più prestigiosi ristoranti della provincia di Modena.

Suo ruolo principale è quello di promotore e interlocutore privilegiato per ogni iniziativa promozionale gastronomica che si organizza per il territorio. Ha ottenuto considerevoli attestazioni di merito nell’organizzazione di appuntamenti gastronomici in vari Paesi del Mondo e continua a promuovere con successo la gastronomia modenese, in molti eventi ufficiali su tutto il territorio nazionale.

Cured meats and Cheeses

We use cured meats that seems to be better at a specific time, and for the choice of cheeses we use the skill of Loanna of Toma e Tomi, always with respect to Parmigiano Reggiano

Cured meats

Parma Ham cured naturally for at least 25 months
9

Sant’Ilario | Parma

Mortadella Classica from Bologna
5

Silvio Scapin| Bologna

Coppa di Parma small-scale selection
4,50
Pure pork Fiorettino type Salame
4.50
Ciccioli montanari morbidi (Pork crackling)
4.50

Salumificio Gigi | Castelnuovo Rangone, Modena

Cheeses

Mixed cheeses
5

to accompany gnocco and tigelle

Parmigiano Reggiano DOP
4

Caseificio Malandrone1477I Pavullo (Mo)

Modenese White cow Parmigiano Reggiano
5

Caseificio di Rosola ZoccaI (Mo)

Squacquerone Formaggio del Contadino
4

Caseificio Cà Bianca | Arceto, Reggio Emilia

Furmaìn ripened by us in vinegar and grape must
4,50

Caseificio Cà Bianca | Arceto, Reggio Emilia

Ripened Gorgonzola
4

Angelo Croce

Carefully selected Italian cheeses with mostarde (pickled candied fruit preserves with mustard) and jams
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Toma & Tomi | Carpi, Modena

To taste better

wine list

We chose those that best match our kitchen.We reserve a great space for the Lambruschi, which are getting better and better.

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